Att BREEAM-certifiera en byggnad innebär inte bara att den färdiga byggnaden ska vara gjord enligt kraven utan även att vi entreprenörer under byggtiden ska tänka på miljön.
Bland annat ska vi mäta både vatten- och elförbrukningen under byggtiden vilket innebär att mätare ska upp på alla huvudelskåp och likaså på den vattenledning som ger vatten till bodarna. Dessutom har vi mätare på de kranar ute på bygget där vi använder vatten.

Lite buntband löser det mesta!

En gång i månaden läser vi av mätarna och dokumenterar det vilket resulterar i statistik över året.

Igår besökte jag huvudkontoret för att sitta med min chef och gå igenom vårt kvalitetssystem. Det är kul att komma dit ibland och hälsa på kollegorna och dessutom är det bra för mig att komma ut till södra sidan av stan. Jag är en riktig norrorts-tjej som är vilse så fort jag kommer söder om Slussen…

Mycket papper och en trött eftermiddagsbanan 🙂

I projektet är det full fart som vanligt. Det börjar närma sig färdigställande av några butiker som snart ska lämnas tillbaka till hyresgästerna. Förhoppningsvis blir de nöjda med att få flytta in i renoverade butiker. Imorgon gjuter vi också rännorna i garaget och på de övre planen fortsätter rivandet. Någonstans mitt bland det springer jag runt och har koll på utrymningsgångar och brandsläckare och vattenmätare!

Dela: