Snickarna har börjat för fullt med att snickra utfackningsväggar. Jag har skuggat arbetsledaren Simon, han har hand om alla utvändiga arbeten. Här (på bilden nedan) diskuterar Simon med snickarnas lagbas hur placeringen på utläggen för utfackningsväggarna ska vara placerade för att det ska bli rätt i möte med nästa vägg och så att måtten blir rätt när fasad kommer på plats med sitt lager på väggen.

Nu i veckan drar vi också igång med sista gjutningen av stommen som består av skalväggar och plattbärlag. När det är klart ska det firas med grillning på bygget och det bjuds på hamburgare till alla arbetare och arbetsledningen, vilket är väldigt uppskattat av alla såklart.

Så här ser skalväggarna ut innan de gjuts

Det händer spännande saker i mitt andra uppdrag också vi hade nämligen startmöte för projektet Bikupan-Orangeriet på uppdrag av Riksbyggen. Det var mitt första startmöte och vi gick igenom allt som ska vara klart innan byggstart på projektet. Alla dokument som ska in till bygglovet, och det diskuterades hur vi ska uppnå målen med projektet. Det ställs höga krav när man skall certifiera byggnader och här ska vi ha det näst högsta betyget av certifieringssystemet miljöbyggnad.

Nu i veckan väntar projekteringsmöte i projektet Bikupan-orangeriet Det är riktigt lyxigt att få vara som en fluga på väggen i dessa möten. Alla är väldigt proffsiga och kan sina områden. Det är väldigt god stämning på mötena och alla kommer med bra lösningar

Ses nästa vecka 🙂

Dela: