PRAKTIK PÅ TL BYGG

Praktik bygg

Vill du också praktisera hos oss på TL Bygg? Här får du praktisera på ett företag med familjär stämning, kunniga och väldigt engagerade medarbetare samt riktigt duktiga och pedagogiska handledare. Dessutom leder praktik till oss nästan alltid till ett erbjudande om anställning, över 90% av våra praktikanter blir sedan anställda av oss.

Varje år erbjuder vi några studenter en kompetenshöjande praktik. I första hand tar vi emot dig som läser till byggnadsingenjör med praktik som en del av utbildningen men alla är välkomna att söka. Du gör din praktik som arbetsledare, entreprenadingenjör eller kalkylator beroende på behov och vad vi kan erbjuda för tillfället. Under perioden får du möjlighet att med stöd och handledning omsätta teori till praktik och tackla arbetslivets utmaningar.

Hos oss får du en praktik i en familjär miljö med engagerade handledare och härliga medarbetare. Tillsammans lär vi av varandra där vi får möjlighet att ta del av alla dina idéer och du får kunskapen och erfarenheten man bara kan få från att vara en del av ett byggteam. - Jonas Bölegård, Affärschef

Efter en tydlig och grundlig introduktion börjar du arbeta direkt i något av våra projekt tillsammans med erfarna kollegor och en mentor som stöd. Praktikperioden är cirka fem månader fördelat under två år.

VI LÄR AV VARANDRA

En viktig del av praktiken för oss som företag är att utvecklas tillsammans med praktikanten där vi får möjlighet att ta del av dina idéer och du i din tur får förståelse hur det är att arbeta på ett byggbolag. Det är högt i tak och dina idéer och förslag tas emot med öppna armar och utvärderas med grundlig återkoppling.  Vi på TL Bygg bjuder tillbaka genom att ge dig lärande feedback för att du ska utvecklas på bästa sätt.

PRAKTIK SOM LEDER TILL JOBB

Under åren har de allra flesta av våra praktikanter erbjudits jobb hos oss efter examen och tycket har varit ömsesidigt och de har tackat ja till erbjudandet. Det finns naturligtvis många förklaringar till det men det är framför allt vår familjära stämning, våra goda utvecklingsmöjligheter och ett riktigt bra handledarskap som varit avgörande för studenterna. Här vet de att de kan växa inom bolaget och får härliga och engagerade arbetskamrater.

HUR GÅR DET TILL DÅ?

Rent praktiskt träffas vi för ett första möte där vi diskuterar dina mål för praktikperioden och vilket område du är mest är intresserad av. Vi brukar normalt rekommendera en praktikplats som arbetsledare inom produktion även om slutmålet är något annat. Det är för att du ska lära dig hur hur produktionen och produkten fungerar, något som är väldigt viktigt vilken roll du än får inom bygg framtiden. Vi utser sedan en lämplig handledare som hjälper och vägleder dig under hela praktikperioden.

HUR SÖKER JAG?

Det gör du genom att skicka CV och personligt brev till mail: jobb@tlbygg.se