Ännu en arbetsvecka har snart passerat.
Förra fredagen var jag på ytterligare en utbildning hos SGBC, denna gång pratades det om materialval, emissioner och olika system för hur vi som entreprenörer och även leverantörer kan få bättre koll på material. Som en vidare koppling på det började jag onsdagen med ett seminarium av SGBC på Skanskas huvudkontor där det handlade om att bygga klimatneutralt.
Vid första tanken känns det omöjligt men de olika föreläsarna (bland annat Lidl) gav mig hopp och det går faktiskt, även för byggbranschen, att minska på klimatpåverkan.

Ett sätt att minska klimatpåverkan är att ha bra koll på avfallet och försöka minska mängden avfall från arbetsplatsen. Här ser ni vår avfallsstation från ovan.

Peppad och laddad med inspiration har jag lagt mycket fokus på dokumentation och miljöarbete på projektet här i Danderyd. Nästintill alla produkter som vi bygger in här på projektet ska in i Byggvarubedömningen, det blir några rader produkter…

Produktionen fortsätter, allt ifrån markarbeten nere i garaget till renovering av butiker till rivning och kontorsanpassning av våningarna högre upp. Fullt ös är det men varje arbetsdag innebär nya utmaningar och gör mig mer och mer erfaren. Hittills är jag riktigt nöjd med att jag valde byggbranschen!

Här ser ni vårt senaste tillskott, självklart iklädd rätt skyddsutrustning!

Trevlig helg! 🙂

Dela: