Snickare på TL Bygg

Jag mutade med hamburgare och fick äran att ställa några frågor till Per och Micke om hur det är att arbeta som snickare på TL Bygg. Detta är alltså dom glada killarna som är på plats på det här projektet på Södermalm 🙂

Hur ser en arbetsdag ut för er?

Vi börjar alltid med en kopp kaffe på morgonen tillsammans med underentreprenörerna innan vi går ut på bygget runt kl. 07.00. Här avhandlas allt från fotbolls-VM till hur dagen ska läggas upp. Eftersom det här är ett stambyte blir arbetsuppgifterna väldigt varierade och det är många plötsligt uppkommande jobb som ska utföras.
Ena dagen kan vi bygga undertak eller göra stomgjutnigar till att andra dagen montera ner kök eller sätta beslag i badrum.

Vad är det bästa med att arbeta på TL Bygg?

TL Bygg är en seriös arbetsgivare, det finns alltid jobb och man behöver aldrig oroa sig för att lönen inte skulle dyka upp i tid. Vi har tillgång till de verktyg och hjälpmedel man behöver för att kunna utföra sitt jobb på bästa sätt. Det är god stämning och trevliga arbetskamrater!

Hur ska en bra arbetsledare vara?

Det är viktigt att en arbetsledare är kunnig, lyhörd, flexibel och bra på att kunna organisera och planera. Hon eller han ska visa upp sig ute på bygget och vara tillgänglig och på plats under dagen. Det är också viktigt att kunna ge både ris och ros och att faktiskt följa upp det man tidigare har pratat om.

Vilket är ditt drömprojekt att få arbeta på?

Micke drömmer om att få bygga ett timmerhus vid en sjö i fin miljö. Han vill lära sig bygga från grunden med riktigt erfarna timmermän.
Om Per fick välja ett drömprojekt skulle han arbeta med kungliga slottet och restaurera med samma byggnadsteknik som för. Inga spikpistoler inte utan originalgrejer, till exempel smidda spikar!

Dela: