Dagarna här på huvudkontoret skiljer sig en hel del ifrån dagarna ute i produktion där jag tidigare har hållit hus. Dels i form av nya arbetsuppgifter såklart men även annat kaffe, lunch på riktiga tallrikar och obligatorisk pingis varje dag. Båda har sin charm och jag jobbar på att inte vara sämst på pingis för evigt!

Förra veckan började jag med att lusläsa in mig på förfrågningsunderlaget för projektet; dvs Administrativa föreskrifter, beskrivningar för bygg, el och VVS, ritningar, miljöinventeringar etc. Det är väldigt mycket information och varje gång man läser dyker det upp nya saker att ta hänsyn till.
Jag är verkligen imponerad av mina kollegor som jobbar med kalkyl och lyckas få ihop ett anbud gång på gång, utan att missa en massa grejer. Det är en tuff och spännande utmaning att ligga rätt i pris och samtidigt gå med vinst!

Nu när vi har fått en större inblick i och förståelse för vilka moment som ska göras sitter vi och skickar ut förfrågningar till alla underentreprenörer för att få in de underlag och kostnader som behövs för att kunna räkna på projektet och se till att vi har rätt resurser att genomföra jobbet.

Fortsättning följer..

Dela: